top of page
Ara

Rota: Perform İstanbul, Pera Müzesi, Urban,Ziba /Taksim

Taksim rotamızda bulunan 17. İstanbul Bienal kapsamındaki galeri ve müzelerden bildirmeye devam ediyoruz.


İlk durağımız kahve içmek ve rotamızı gözden geçirmek için Postane oldu.

Kahvelerimizi içtikten sonra Postane’nin sosyal işletmeler ve kooperatifler tarafından üretilen ürünlerin yer aldığı dükkanına da bir göz attık. Bugün Bienal kapsamında Taksim’de bulunan mekanları ziyaret edip sonrasında da kendimize lezzet ziyafeti vereceğiz.



Perform İstanbul


Engelliler için uygun değil.

Ücretsiz

İngilizce açıklamalar mevcut.


Dipnot: Bieanal kapsamındaki tüm mekanlarda sergilerin İngilizce açıklamaları mevcut.


Girişte bizi Merve Elveren ve Çağla Özbek’in, Kadın Eserleri Kütüphanesi ve Bilgi Merkezi’nin de katkıda bulunduğu Hem Zemin /Hem Zaman araştırma projesi karşıladı.


Alt katlarda ise Elif Öner ve Evrim Kavcar’ın çalışması olan Hassas Sesler Sözlüğü’nü ziyaret ettik.



https://www.performistanbul.org/


Buradan çıkınca karnımızın acıktığını fark ettik ve o çok sevdiğimiz Pera merdivenlerinde bulduk kendimizi. Tüm pandemi boyunca Beyoğlu galeri-müze gezme günlerimizde restoran ve kafeler kapalıyken evden yanımızda getirdiğimiz yiyeceklerimizi yiyip muhabbetimizi edip dinlendiğimiz alan bu merdivenlerdir. Pandemi boyunca kafayı yemekten bizi alıkoyan değerli bir mekandır kendisi. İşte orada bir şeyler atıştırıp bir sonraki durağımız olan Pera Müze'sine doğru yola koyulduk.

Canımız merdivenlerimiz


Pera Müzesi


Engelliye uygun

Ücretsiz

İngilizce açıklamalar mevcut


Bienal kapsamında gezdiğimiz Pera Müzesi tek kelimeyle harikaydı. Zaten bu seneki bienal bağlamını, manifestosunu gerçekten çok değerli buluyorum. 3 kat boyunca gezeceğiniz bu sergiye yaklaşık 3 saat ayırmak iyi olur. Videolar çok uzun ve hakkını vermek istiyorsanız 3 saat yeterli olacaktır. 3 kat boyunca iklim krizi, feminist hareket ve bellek konuları etrafında fotoğraf, belge, video yerleştirme incelemelerimizi yaptık. Bol kapsamlı arşivlere eriştik ve kafamızda bir sürü düşünceyle sergiyi tamamladık. Pera müzesinin koleksiyon sergilerine de gelmişken bir göz atabilirsiniz. Aslında göz atmayın bol zaman ayırarak gezin derim. Kendisine büyük hayranlık duyduğum Kaplumbağa Terbiyecisi eserinin sahibi olarak bilinen fakat aslında bundan çok daha fazla değerlerle bilinmeyi de hak eden Osman Hamdi Bey'in eserlerinden oluşan biyografi sergisi mevcut. Bir alt katta da Anadolu Ağırlık ve Ölçüleri Koleksiyonu’nu ziyaret edebilirsiniz. Bu şekilde gezmeyi planlarsanız Pera Müzesi için bir tam gün ayrımanızı öneririm.





https://www.peramuzesi.org.tr/


Müzeden çıkıp kendimizi Urban’ın enfes lezzetlerine bıraktık.



Falafel

Karnımız tok sırtımız pek bir halde gecenin sonunu Ziba barın kokteylerini tadarak sonlandırdık.




Çav,

Yasemin





bottom of page