top of page
Ara

Rota: Büyükdere35, C.A.M. Galeri, Simbart, Viable YAYA, Anna Laudel / Çukurcuma

Havanın yağmursuz ve karsız olduğu (belki ve umarız ki) son Cuma'nın bize verdiği yetkiye dayanarak Boğazkesen, Çukurcuma, Sıraselviler, Gümüşsuyu, Asmalımescit'e uzanan bir Çukurcuma rotası hazırladık.


Kahve ve kitap noktamız olan Frankeştayn Kitabevi'nde buluşup rotamızı gözden geçirdik, sohbetimizi ettik, önümüzdeki hafta okumak için kitaplarımızı aldık ve rota güzargahımıza başladık.


Frankeştayn Kitabevi

Çukurcuma'ya çıkmadan Boğazkesen'de Büyükdere35'e uğradık.

1Duvar Sergileri (1Wall Exhibition) kapsamında Lütfullah Genç’in 'Bir Ters Bir Düz' isimli sergisini gördük. Ayrıca Merve Dündar, Bawer Doğanay, Cansu Sakız gibi sevdiğimiz sanatçıların tekil işleri de Büyükdere35'teydi.

"Bir Ters Bir Düz" 14 Ocak - 14 Şubat tarihleri arasında Büyükdere35’te. İngilizce desteği var. Engelliye uygun. Ücretsiz.



Çukurcuma'ya bağlanmadan Boğazkesen'de Frank Art Studio'ya girdik. Güncel bir sergi yoktu. Var olan çalışmaları gördük.

Frank Art Studio

Boğazkesen'den Çukurcuma'ya döndük. Burada bulunan galerilerin yanı sıra antikacıların arasından dolanmak da keyif verici.

Çukurcuma Caddesi

Çukurcuma'da dost mekanlarımızın biri olan Local Makers'e uğradık ve sohbet ettik.

Local Makers

Masumiyet Müzesi'ne girmedik, başka bir gün doğrudan müzeye gelmeyi planlıyoruz.


Local Makers mağazasının tam karşısında Galeri G-Art'a uğradık. Cansu Sakız, Gizem Konyar gibi beğendiğimiz sanatçıların çalışmalarını gördük. İki katlı galerinin alt katının zemin kattan cam bölme ile görebiliyorsunuz. Sergi zamanında bu alanı görmeyi isterim.


C.A.M. Galeri'de Sidar Baki, Mine Birgen, Tevfik Çelebi, Peter Hristoff, Serdar Kaynak, Melike Kili, Matt Lifson, Dieter Mammel ve Yavuz Tanyeli'nin çalışmalarının olduğu 'Fragmanlar' sergisini gezdik. Sergi, 20 Ocak-25 Şubat tarihleri arasında C.A.M Galeri'de.

Engelliye uygun. Ücretsiz.





Simbart Projects'te Ferhat Tunç, Kıvılcım Harika Seydim ve Ahmet Hamdi Soydemir’in çalışmalarının bir arada olduğu Dönüşümün Bilinci’ sergisini gördük.

Sergi 19 Ocak – 25 Şubat tarihleri arasında. İngilizce desteği var. Engelliye uygun. Ücretsiz.


Cuma'da bu minnak eşliğinde kahve molamızı verdik.



Çukurcuma'dan Sıraselviler'e bağlandık. Terör saldırısı riski nedeniyle Pilot Galeri'nin kapalı olduğu güne denk geldik. Çukurcuma rotasına eklerken heyecanlandığımız Square sergisini göremedik.

Square, Ece Ağırtmış'ın kişisel sergisi, 12 Ocak - 25 Şubat tarihleri arasına Pilot Galeri'de.


Sıraselviler'de Viable YAYA'da Server Yıldırım'ın '0,99999' sergisini gördük. Ne 0 ne 1 olan; 0'a uzak, 1'e yakın 0,99999 çok güzel iş. YAYA ise, iş hanının ikinci katında (kot farkıyla sokak tarafından zemin kat) dar bir alanda camekanla kapatılmış alanda küçük, sade, çarpıcı bir sergi alanı. İstanbul'da daha çok görmek istediğimiz işlerden.

9 Aralık - 10 Şubat tarihleri arasında YAYA'da olacak sergi İngilizce. Türkçe desteği yok. Ücretsiz.



Sıraselviler'den Gümüşsuyu girişine bağlandık ve Anna Laudel'e uğradık. Burada Hanefi Yeter'in 'Vesile' sergisini gördük. Katmanlı kanvas, menteşeli kontraplak ve çömlekler üzerine yaptığı işleri zevkle inceledik. Sergiyi 5 Mart'a kadar ziyaret edebilirsiniz.


Hanefi Yeter / Seramik tabak

Yorucu rotanın sonunda Gümüşsuyu'ndan Cihangir'e geçip Kaktüs'te yemek yedik. Çorbaların lezzeti kadar, oturur oturmaz bir bardak suyla karşılamalarını sevdik. Pet şişeden yıldık. Misafir gibi hissettik.


Kaktüs Cihangir

Cihangir'den Asmalımescit'e dönüp Necil Beykont aracılığıyla Orhan Taylan'ın Atölyesine gittik. Bu tanışıklıktan Fanus#1 Geçen Hafta podcastında bahsetmiştik. Sohbete gitmemize rağmen, önce kendisine ve öğrencilerine ait çalışmalarını gördük. Efsanevi 1 Mayıs afişini tasarlayan Orhan Taylan'la sohbet etmek çok özeldi.

Rotamızı Asmalımescit'te politikadan, Türkçeden, sanattan bahsettiğimiz bir masada tamamladık.

Yasemin ve Orhan Taylan

Yeni ve eski kuşak, farklı materyaller kullanan, kendilerini birbirlerinden farklı şekilde ifade eden, farklılıklarının birbirlerini tamamladığı sanatçıları terör ve iklim endişesiyle gergin, bir o kadar da anda kalarak gezdik.


Çukurcuma rotasının bize iyi gelmesi sayesinde çok da uzak olmayan bir tarihte yeni rotamızda görüşmek üzere,

Yasemin & Utku


bottom of page