top of page
Ara

Müze Gazhane'de İklim Müzesi

Müze Gazhane hakkında

130 yıllık işlevinin ardından 1993'ten bu yana atıl halde bulunan Hasanpaşa Gazhanesi, İBB'nin çalışmasıyla Müze Gazhane olarak bizimle buluştu. İBB Şehir Tiyatrolarının iki salonunun yanı sıra, sergi, panel, kütüphane ve çalışma salonlarıyla herkese açık. Açık ve geniş bahçesinde hava koşullarının uygun olduğu bahar ve yaz aylarında ücretsiz konserler veriliyor. Ayrıca çok sevdiğimiz Kokopelli Şehirde'nin emekleriyle bir de açık permakültür bahçesi bulunuyor. 17. İstanbul Bienali'ni takip edenler bilir; Müze Gazhane bienalin ana mekanlardan biriydi.

Müze Gazhane'de İklim Müzesi

Müze Gazhane'de İklim Müzesi

İklim krizinin ortasında olduğumuz, artık hepimizin malumu. Peki orman yangınları, sel baskınları, hortumlar, aşırı sıcaklıklar gibi birçok aşırı hava olayları ile günlük hayatımızın bir parçası olan iklim krizi hakkında ne kadar bilgiye sahibiz?

İşte tam bu noktada Dünya'nın birçok ülkesinde bulunan İklim Müzesi artık bizim ülkemizde de var. Kadıköy Hasanpaşa'daki eski gaz dağıtım alanı olan Hasanpaşa Gazhanesi'nin Müze Gazhane olmasıyla birlikte bir İklim Müzemiz oldu.

Prof. Dr. Levent Kurnaz ve Dr. Ümit Şahin'in katkılarıyla İBB tarafından açılan İklim Müzesi'nde anlatım "İklim nedir?" sorusuyla başlıyor. Müze, iklim ile hava durumu arasındaki fark, iklim değişikliklerinin nedenleri, geçmişteki iklim değişikliklerinin nedenleri, karbon döngüsü, su döngüsü gibi birçok merak edilenleri cevaplıyor.

İklim nedir, nasıl değişir?
İklim değişikliğinin nedenleri
Karbon döngüsü

Her gün açık. Ücretsiz. İngilizce desteği var. Engelliye uygun.

Hafta İçi: 09:00 - 18:00

Hafta Sonu: 10:00 - 18:00


Sevgiler,

Utku

bottom of page