top of page
Ara

Rota: Kızıltoprak, Caddebostan, Suadiye / Kadıköy

Bu hafta rotamızı Kadıköy'e çeviriyoruz. Kızıltoprak, Caddebostan ve Suadiye'de bulunan galerileri önceliklendirdiğimiz keşif gezimizi paylaşıyoruz.


İlk durağımız Beşiktaş İskelesi'nin tam karşısında bulunan Tarih Edebiyat Sanat Kütüphanesi (TESAK) 2 kattan oluşan kütüphanede 60.000 adet kitap bulunmakta. Kitapların hepsi koleksiyon kitapları olduğundan dışarıya kitap alımı yapılamıyor sadece kütüphanedeyken alıp okuyabiliyorsunuz. Girişte kayıt olmanıza gerek yok, kimliğinizi bırakarak kütüphanede çalışmanız mümkün.

İlk ve 2. katta aradığınız kitabın hangi koleksiyon odasında, hangi rafta ve numarada olduğunu sorgulayabileceğiniz bilgisayarlar mevcut.

7/24 açık, yani istediğiniz kadar çalışmalarınızı gerçekleştirebilirsiniz.

Kısacası biz çok sevdik ve ilk fırsatta kendi araştırmalarımızı yapmak için tekrar gitmeye karar verdik.


Tarih Edebiyat Sanat Kütüphanesi (TESAK)

Kütüphane ziyaretimizden sonra galeri gezi rotamızın başlangıcı olarak Kızıltoprak'a gidiyoruz.

Kızıltoprak'ta minik minik daha önce bilmediğimiz bir çok galeri olduğunu fark ediyoruz.

Sırasıyla Fulart Sanat Evi, Sanatçı Cansu Dinç'in eserlerini izlediğimiz 8 ARTI 1 Galeri ve Orhan Taylan'ın kişisel sergisinin devam ettiği Kızıltoprak Sanat Galerisi'ni geziyoruz. Daha önce atölyesini ziyaret edip derin sohbet gerçekleştirdiğimiz Orhan Taylan'ın eserlerini yakından görmek bizi çok mutlu ediyor.






Kızıltoprak Sanat Galerisi / Orhan Taylan'ın heykelinin arkasını görmeye çalışan Yasemin

Kızıltoprak'tan çıkıp salına salına Caddebostan'a doğru yürüyoruz. Yolda bir molaya ihtiyacımız olduğunu fark edip canımız Suppla Broth Co.'ya uğruyoruz. Suppla Türkiye’nin ilk ve tek kemik suyu Cafe & Bar’ı. Doğal beslenen sağlıklı hayvanlardan kemik suyu ile yaptıkları sıcak&soğuk içebileceğiniz harika tarifleri var. Ayrıca cam kavanozlarla içeceğinizi,çorbanızı evinize de götürebiliyorunuz. Biz soğuk olarak tatlı ekşi içeceği, sıcak olarak da kışa çok uygun besleyici içecekleri denedik.Muhakkak uğramanızı tavsiye ediyoruz.



Bolca şifalanıp, enerjilendikten sonra Caddebostan'a doğru yürüyüşümüze devam ediyoruz.

Caddebostan'da bir çok galeri mevcut. Bizim enerji ve zamanımız yettikçe gezebildiklerimiz sırasıyla çok sevdiğimiz genç sanatçı Berna İnan'ın eserlerini gördüğümüz Cadde 160 Art Gallery, Galeri Ark, Mustafa Pilevneli'nin eserlerinin de olduğu Galeri FE, Erman Gürcüm'ün kişisel sergisini gezdiğimiz Galery11.17 ve konser,sergi,söyleşilerin yapıldığı Decollage Art Space oluyor.








Havanın karardığını ve haylice yorulmuş olduğumuzu fark ediyoruz. Fanus#6 Geçen Hafta podcast kaydımızı gerçekleştirmek üzere rotamızı sonlandırıyoruz.



Sevgiler,

Utku&Yasemin


bottom of page