top of page
Ara

Rota: Casa Botter, Pera Müzesi, Meşher/Taksim

Bu hafta rotamızı Taksim'e çeviriyoruz. 2 hafta kadar önce İBB restorasyonuyla Sanat ve Tasarım Merkezi olarak kapılarını açan Casa Botter'i ziyaret ile gezimize başlıyoruz.


Casa Botter 2. Abdülhamit'in talebiyle 1900 yılında saray terzisi ve modacı olan Jean Botter için inşa edilmiştir. Devrin saray mimarı Raimondo D'Aronco'nun eseridir. Bina iş yeri ve aynı zamanda konut olarak kullanılan İstanbul'daki ilk yapıdır ve Pera Palas'tan sonra asansörü olan 2. yapıdır.


Botter Apartmanı’nın zemin katı Melike Bayık küratörlüğündeki “Düşler, Hakikatler” sergisine ev sahipliği yapıyor şu sıralar. Binada açılan ilk sergide Larissa Araz, Mehtap Baydu, Sena Başöz, Orhan Cem Çetin, Cevdet Erek, Ulaş Eryavuz, Ece Gökalp, Berat Işık, Ali Miharbi, Studio Pinprick, Güneş Terkol, Erdem Varol ve Emir Yağmurca’nın eserleri yer alıyor. Sergi, 14 Nisan-16 Temmuz tarihleri arasında ziyaret edilebilir.




Botter'den çıkıp Pera Müzesine geçiyoruz. Pera Müzesinde 2 yeni sergi bizi karşılıyor.

4. ve 3. katlarda bulunan Paula Rego'nun retrospektif "Hikâyelerin Hikâyesi" adlı sergisi ve 2. katta bulunan "Zamane İstanbulluları" adlı karma fotoğraf sergisi.

Paula'ya bayılıyoruz!!



Paula Rego

Paula Rego

Zamane İstanbulluları

Pera Müzesi'nde yaklaşık 2-3 saat kadar zaman geçirip Meşher'e geçiyoruz.

Meşher'de yeni sergi John Craxton'ın "Işığın Peşinde" adlı sergisi var.

Sergi 23 Temmuz'a kadar ziyaret edilebilir.



Sevgiler,

Utku&Yasemin



bottom of page