top of page
Ara

Karşı Sanat Çalışmaları/ "Iskalamak" sergisi

"Bireyin hayatı, hangi toplumda olursa olsun bir yaştan diğerine, bir uğraştan diğerine başarıyla geçmekten ibarettir."

Beyoğlu İstiklal Caddesi üzerinde bulunan Aznavur pasajının 6. katında yer alan Karşı Sanat Çalışmaları'nın güncel karma sergisinden, serginin sanatçılarından biri olan tanıdığımın daveti sonucunda haberdar oluyor ve hemen ziyaretinde bulunuyorum.





Toplumsal barış ve eşitliğin var olduğu, insan-doğa ilişkileri de dâhil olmak üzere her türlü eşitsiz ilişkiden arınmış bir dünyayı, gençliğin katılımıyla kurarak Ali İsmail’in düşlerindeki özgür dünyayı hayata geçirmek misyonuyla kurulan ALİKEV’in, genç sanatçılara destek olmak üzere hayata geçirdiği Genç Sanatçı Fonu (GSF) Programı bu yıl “Iskalamak” temasıyla düzenlenmiş.





Genç sanatçılar "Iskalamak" kavramını bizlere modern insanın başarılı olma ve hedefi tutturma gayeleri yüzünden kendini ıskalamasını, toplum dışına itilen, görmezden gelinenleri video yerleştirimelerle,belgesel, resim, afiş enstalasyonlarıyla bizlere yansıtıyor. Belgesellerde özellikle toplumun kıyısında kalmış, dışlanmış hayatları irdeleniyor, izleyicilere toplumun gerçeklerini sunuyor.




Sergi 04 Şubat 2023 tarihine kadar ziyaret edilebilir.


Sevgiler,

Yasemin.

bottom of page